Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2009 17:34 - [Guide] Оптимално мъкнене на диван
Автор: freeman Категория: Други   
Прочетен: 1146 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 08.10.2009 17:37


    Нанасяте се в нов апартамент. О, каква тръпка по избиране на обзавеждането. Вярно, удря ви в джоба, но пък това ще е вашето малко местенце, бърлогата ви за отдих! Не е времето да се стискате. Но ето, че идва този прекрасен слънчев ден в който ви доставят дивана. За вас остава само изключително приятната част да си го качите и да си оформите дупката за задника.
   А ето цялостна стратегия как да извършите тази сложна процедура и да подобрите качеството си на хамалин:
  1. Никога, ама никога не го правете сами. Освен че е физически невъзможно, дори и за любителите на хапването на конско месо преди фитнес, толкова по-забавно и леко е когато изживеете тази мъка с приятели. Смятам, че точната бройка е 3-ма. Така хем единия може да си почине когато се умори много, хем бирата с която ще ги черпите след това няма да ви излезе много солено.
  2. Изберете си жилище с наииииииистина голям асансьор. Уви, май не ги правят такива затова ще трябва да пропуснем 2.
  3. Принципно най-лесният начин е търкаляне. Този метод в хамалският бизнес има следното определение: бутане на не толкова овален предмет, по овален начин, ползвайки силата на гравитацията във ваше улеснение. Силните страни на този метод са, че не е силоемък. Слабите страни са, че може да бъде ползван само по плоски повърхности. Комбинира се много добре с метода натикай тъпата мебел в асансьора. В случай, че диванът конкретно го позволява, това води до края на вашия проблем. В случай че не сте джудже или лилипут и сте си взели нормален диван, то не можем да приложим тази комбинация и стигаме до стъпка 4.
  4. И така, асансьорът е малък и не побира шибания диван. Събрали сте се точната бройка от 3ма ентусиасти по вдигането на дивани. В случай, че сте говедца, можете директно да се заемете с вдигането му над глава и качването по-сълбите. В случай че сте нормални хилави счетоводителчета е по-добре първо хуууууубавичко да поогледате откъде може да го олекотим. В тези дни на икономически растежи и спадове, почти всеки диван подобно на Transformer, става и на легло. Обикновенно тази разгъваща се част отнема поне половината от теглото на дивана. Да, развинтете и я махнете! Дори и после да не си пасне точно, по добре така, отколкото ако целия ви диван е разпокъсан от мъкненето и сте с премазано кутре на лявата ръка и палец на десния крак. Олекотете ако има и откъде другаде и се заемете със стъпка 5.
  5. След като теглим още веднъж една майна на тъпия асансьор, се заемаме със стълбите. Препоръчвам кратък анализ на ключовите моменти по стълбите. Предварителната идея за това как точно да врътнем дивана е почти толкова важна, колкото и изпълнението й. За предпочитане е суркането по стълбите, като по-силовият субект от 3мата е горе, а другите 2ма бутат отдолу. Майсторството тук се постига с години опит, като най-вече трябва да се усъвършенства умението да не си заклещваме крака между дивана и стълбата. Това е и най-проблемната област в това кариерно развитие. Винаги е по-рационално и умно, когато стигнем до междинните площадки, да поставяме дивана в изправено полужение като буквата I , отколкото да се мачим да го вдигнем легнал от земята. Препоръчително е на 2-3 етажа да се правят малки почивки за 4-5 глътки бира и един фас. Не пушите? Е, има и други кариери към които може да се насочите, не е задължително да успеете в живота като хамалин.
  6. Стигнали сте до апартамента? Даже сте го внесли вече? Е, честито! Не ви остава нищо друго, освен да седнете на дивана, да се насладите от добре свършената работа и да се обадите на баба ви Гина ако може да ви ослужи с нейния Космо Диск за няколко седмици.
Съществува и една експериментална практика, с голям успех на запад, за тези от вас които по един или друг начин не са способни или не смятат горната стратегия за удачна:
  1.  Намерете 2 мангала и им платете 10 лева за да ви качат дивана.
  2.  Отворете бирата си, запалете цигара и ги гледайте с кеф как се потят :)


Тагове:   диван,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - qkata rabota :)
09.10.2009 14:18
qkata rabota :)
цитирай
2. freeman - If convinient
09.10.2009 15:34
Ще се радвам да гласувате ако тъпата статия ви хареса. Сънчо, ти ми дължиш глас или 10 стотинки!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: freeman
Категория: Хоби
Прочетен: 44765
Постинги: 26
Коментари: 108
Гласове: 69
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031